fredag 2. oktober 2009

Eplesaft

I tre dager nå har jeg safta epler fra trærne i hagen vår.Oppi saftkokeren med dem.Avkjøles i boller jeg har arva etter bestemor.Nydelig saft blir det, men tok jaggu tid å gjøre dette.Emaljetrakten min, som jeg også har arva etter bestemor.Safta helles på melkekartonger for så å fryses når den er avkjølt.

Oppskriften jeg jobbet meg fram til er;3 kg epler

4 dl sukkerEplene deles i båter og legges lagvis med sukker imellom.Koketiden ble 2 timer pr ladningJeg hadde 25 kg epler som jeg fikk ca 12 liter saft ut fra.;o)

6 kommentarer:

 1. he he ville bare si at jeg kommer til middag jeg også:D Hørtes fantastisk godt ut og jeg er sulten. Ha en super kveld med familien. Masse klemmer :)

  SvarSlett
 2. Å så deilig med hjemmelget saft-nam det fikk jeg lysst på!

  Ha en flott helg!

  Klem!

  SvarSlett
 3. Hei, Jeanette! Takk for hyggelig hilsen:) Ååå, det høres såå godt ut med hjemmelaget eplesaft!! Om en bare hadde hatt en hage med epletrær ...

  Ha en strålende helg!!

  Klem Anette:)

  SvarSlett
 4. Det var veldig koselig at du er med i konkurranse på bloggen min, trekningen finner sted mandag kveld. Har hatt det veldig travelt den siste tiden men hadde lyst å legge igjen noen ord når jeg er innom bloggen din. Følg med, kanskje vinner du ett valgfritt smykke. Eplesaft hørtes fantastisk godt ut...er det virkelig så enkelt å lage saft så skal jeg forsøke meg på det en gang også.
  Håper du har en super lørdagskveld! Therese

  SvarSlett
 5. Så deilig med hjemmelaget eplesaft!!! Ønsker meg epler i hagen, men har ikke kommet så langt enda, frukttrær er så deilig å ha i hagen!
  Jeg maler benkeplaten i butikken, kommer ikke til å bli så mye brukt som den på mitt eget kjøkken, men om dette blir bra er jeg fristet til å gjøre det samme hjemme.Jeg bruker 3 stjerner gulvmaling, vet den er sterk!
  ha en fin søndag:)

  SvarSlett
 6. Den emaljetrakten skulle jeg gjerne hatt...
  Takk for kommentar på bloggen min, så fant jeg jo deg også :)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett